De grønne pigespejdere lancerer ny podcast til unge

30.06.2024
Vi kan løfte sløret for podcastens fire værter, (fra venstre) pigespejderne Asta, Mathilde, Astrid og Idun

Fra den 1. juli kan du se frem til endnu mere pigespejder i dit liv. Her udkommer De grønne pigespejdere nemlig med første episode Patruljen, der er en podcast af unge pigespejdere.

En podcast for pigespejdere

I morgen tidlig kan I slå øjnene og ørerne op til en ny patrulje i pigespejderland. Da udkommer nemlig første episode af De grønne pigespejderes nye podcast, Patruljen.

Det er en podcast lavet af unge pigespejdere, der alle brænder for at få korpsets værdier, mission og vision endnu længere ud i verden.

Patruljen kommer til at afløse NEKTAR, mens NEKTARs identitet og mange tematikker kommer til at leve videre i podcasten.

– Med podcasten fortsætter vi det girly univers, vi kender fra NEKTAR, med plads til hele paletten af pigeliv. Podcasten er værternes legeplads, og den afspejler den kultur af frirum, nysgerrighed og fællesskab, vi har til spejder, siger Krista Julie Bøgebo, tovholder i Team Pigespejderidentitet, der står bag medlemsudgivelsen.

Ungdomsliv, sommerlejre og trivsel 

Den nye podcast vil primært henvende sig til pigespejdere i alderen 15-25 år, men vil være relevant for alle pigespejdere og for unge, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med pigespejderi.

Indholdet vil nemlig favne alt fra aktuelle spejderemner til bredere temaer om ungdomsliv, trivsel, pigepower, køn, tro og lige muligheder.

Patruljen er et trygt rum, hvor pigespejdere kan mødes, danne relationer og blive inspirerede på tværs af grupper og regioner. Det er også et rum, hvor lytteren kan søge en pause med plads til ro og refleksion.

– For mange unge, især piger, fungerer podcastlytning som en tryghedsskabende aktivitet. Det kan være en måde at flygte fra en hektisk hverdag med skolepres og forventninger, og i stedet finde ro gennem deres hovedtelefoner, siger Karoline Mathilde Rasmussen, kommunikationskonsulent.

Fra app til podcast

Overgangen fra en semi-app til en podcast er et strategisk valg, der imødekommer de unge pigespejderes medievaner og behov.

Ved at udnytte podcastens popularitet og potentiale kan vi nå ud til flere, engagere flere og sørge for, at endnu flere pigespejdere end i dag kan mærke det store, forpligtende fællesskab, de er en del af.

– Jeg håber, podcasten med både lette og dybe emner giver anledning til refleksion hos den enkelte og som samtalestarter mellem spejderveninder. De unge værter i podcasten deler ud af deres tanker og erfaringer, hvilket i øvrigt er mega modigt, og det skulle gerne medvirke til at gøre os klogere på os selv og hinanden, siger Krista Julie Bøgebo.

Meget mere pigespejderlyd

Fra i morgen melder Patruljen sig således ind i podcastkoret. Hvis du slet ikke kan få nok af spejder i ørerne, vil vi også sende en stor anbefaling til podcasten Frit fra Leveren, som er lavet af pigespejderne Alexandra Saul og Sofie Würtz.