FAQ: Pigespejderevent 2023

07.07.2023

Den 15.-17. september vender Pigespejderevent stærkt tilbage – og vi glæder os SÅ meget til at se dig! Her kan du finde svar på de hyppigste spørgsmål til eventet.

 

  • Hvad er afgangstid og hjemkomsttid?

Vi planlægger med, at de fleste busser ankommer til Nordborg mellem 20 og 21 fredag aften.

Søndag forventer vi, at busserne kører mellem 9 og 10, men I er velkomne til at aftale andet med dem, I kører i bus med, hvis I vil have bedre tid til at vågne og pakke sammen.

Busplaner

I flere tilfælde køre bussen for flere regioner, så det er ikke sikkert, I skal køre med alle fra jeres region. Nedenfor kan I se busplaner for de forskellige regioner. Farvekoderne angiver samme bus.

Region Østersø

Region Furesø

Der bliver holdt 30 min spisepause undervejs. Denne mad er ikke inkluderet i eventprisen.

Region Øresund

Der bliver holdt 30 min spisepause undervejs. Denne mad er ikke inkluderet i eventprisen.

Region Storebælt

Region Kattegat

Region Vesterhav

Region Skagerak

Afgangstider fredag:

15.30: Frederikshavn

16.15: Kvickly Vodskov/Bouet

16.30: Th Sauersvej

16.50: Haverslev

  • Er der tilskud til lokaleleje?

En del af deltagerbetalingen er lokaleleje, som I måske kan søge om tilskud til i jeres kommune. Vi kender beløbet, da det er fast. Beløbet er 175 kr pr deltager.

Dette beløb vil fremgå af den faktura, I får tilsendt, når I skal betale i gruppen.

Hvis I betaler med kort, får I blot en kvittering, og her fremgår det ikke. I kan få en faktura med specifikation på lokaleleje ved at skrive til  Bogholderi@pigespejder.dk

 

  • Skal vi sove inde eller ude?

Ønsker man at sove inde, er det først til mølleprincippet. Der er ca. 90 indesovepladser. Alle andre sover ude på en fodboldbane i telt, som I selv skal medbringe.

 

  • Skal vi have micro:bits med?

I løbet af weekenden skal der bruges micro:bits. Sørg derfor for at tjekke jeres micro:bits igennem og have nye batterier med. Vi anbefaler, at man medbringer alle gruppens micro:bits.

Ved informationsbordet ude foran den store hal vil man kunne få hjælp til at lægge programmerne ned på sin micro:bit, hvis man har problemer med dette. Der findes i alt fire programmer, som man kan komme til at bruge i løbet af weekenden.

Skal man på micro:bit-aktivitet i Universe, skal man hente Afkoder-programmet. Download det her:  micro:bit-Afkoder

Lørdag aften er der sodavandsdiskotek, hvor vi anbefaler, at man benytter sin micro:bit til at skabe feststemning. Derfor kan du hente disse programmer:

Microbit Diskolys V1 Blink

Diskolys v1 Udfyld

Diskolys v2

Bemærk, at der er forskel på, hvilken version af micro:bit der virker til hvilke programmer. En version 1 micro:bit kan kun benytte Diskolys v1 – blink og diskolys v1 – udfyld. En version 2 micro:bit kan benytte alle versioner.

Man kan se, at ens micro:bit er version 2, hvis der er et lille billede af en mikrofon på forsiden af display’et.

Hvordan lægger jeg programmer på min micro:bit?

Der findes en rigtig god vejledning, som både viser dig, hvordan du lægger et program på din micro:bit med computeren eller mobilen:

Find vejledningen lige her.

Ellers kan man komme op til Informationsbordet og få hjælp til det.

  • Kan lederbørn komme med?

Lederbørn er velkomne!

De mindste 0-2 årige, som ikke skal have en plads i bussen, og som man selv har mad med til, er gratis. Børn i denne aldersgruppe tilmeldes i en mail til pigespejderevent@pigespejder.dk og cc’er jos@pigespejder.dk.

Børn fra 3-10 år skal der betales fuld pris for. Tilmeldingen sker igennem Medlemsservice, hvor man opretter lederbarnet på samme vilkår som f.eks. et gruppebestyrelsesmedlem, der ikke betaler kontingent.

 

  • Er der mulighed for opbevaring af medicin?

Ja, der er mulighed for at opbevare sin medicin på køl på overnatningscenteret. Skriv gerne til mailen pigespejderevent@pigespejder.dk og aftal nærmere med os om opbevaring af medicin.

 

  • Hvordan foregår transport til Pigespejderevent?

Som udgangspunkt foregår al kørsel til Pigespejderevent 2023 i fælles busser. Der er dog en undtagelse, og det er Region Lillebælt og Vadehav, som bor meget tæt på, og som forventer at deltage med meget få og små grupper.

Hvis du kører i egen bil: Vejledningen til afregning af kørepenge sendes til de to regioner, når den er klar, men indholdet vil være: fyld biler op og forvent afregning efter statens lave takst. Det er i orden at bruge færge.

FAQ opdateres løbende.