Flamingo-spejd hitter på Facebook

06.04.2020

Kreativiteten og de skøre påfund skyder op overalt i pigespejderland i disse tider, hvor spejderne ikke kan mødes som vi plejer. I Allingåbro gruppe bruger de med stor succes Facebook til at nå flok- og tropspejderne og deres forældre.

“Jeg må jo sige, at der er gået flamingo i den,” siger tropleder Rikke Bro Klausen og griner, da hun skal fortælle om, hvordan Allingåbro holder liv i aktiviteterne og fællesskabet under coronakrisen. Hun henviser til, at et tema for tropspejderne er at lave skøre ting med en flamingo.

Gruppens ledere var hurtigt ude og valgte fra start at bruge Facebook til at præsentere nye ugentlige aktiviteter for gruppens 23 spejdere.

“Vi er en ret ny gruppe med mange nye ledere og spejdere, så jeg var klar over, at vi skulle blive ved med at lave aktiviteter. En af de sjovere er “Flamingo-mærket”, hvor troppen blandt andet skal lave deres egen flamingo og tage fotos forskellige steder med den,” fortæller Rikke. Derudover har gruppen også malet regnbuer med teksten “alt bliver godt igen” og kokkereret mad med fuld knald på farverne.

Inspiration fra #pigespejdLIGENU

Allingåbro bruger også materialet fra #pigespejdLIGENU og tilpasser det til det, de arbejder med i gruppen. Særligt aktiviteten om at gøre en god gerning og lægge en sten i et glas ved hver gerning er utrolig populær blandt de unge spejdere.

“Vi har fået så mange positive kommentarer fra forældrene, der fortæller om, at deres pige lige pludselig laver utallige gode gerninger og hjælper til i alle sammenhænge.

Rikke har også tilmeldt sig onlinekurset med inspiration til virtuelt spejd, som Team Uddannelse afholder 9. april kl. 19-21.

“Jeg kan se, at den her lock down trækker ud, så nu vil jeg også til at inddrage online-aktiviteter for tropspejderne. Her er det fedt, at jeg kan få lidt inspiration på kurset,” siger Rikke.

Påskeæg i postkassen

Da vi fanger Rikke er hun på farten. Hun er på vej ud med et “påskeæg” til alle spejderne og en lille hilsen. Smutterne er med i nyeste nummer af Spejderi, så det skal de selvfølgelig have i postkassen, nu hvor de ikke kan få det, når de kommer til spejder.

Der er også klippeark med pigespejderfigurer, som spejderne skal bruge til at lave teater for deres familier med.

Spejderfællesskabet i Allingåbro lever i allerhøjeste grad.