Flere medlemmer i Allingåbro – trods corona

29.05.2020

Grønne pigespejdere trives som bekendt med at være sociale. Så når landet blev lukket ned og man ikke længere kunne mødes i spejderhuset som vanligt, skulle man tro, at luften gik lidt af ballonen. Det har dog ikke været tilfældet for spejderne i Allingåbro Gruppe. De er nemlig kommet ud af coronakrisen med flere medlemmer end før.

 

Af Nicoline Viola Hoeg

 

Trods virtuelle møder og fraværet af lejrbål er pigespejderne i Allingåbro Gruppe kommet igennem coronakrisen med flere pigespejdere end før. Faktisk er der meldt hele syv nye personer ind – både som ledere og som spejdere. Nu tæller gruppen 23 spejdere under 13 år og ni aktive voksne.  Det har blandt andet været fordi, de voksne er gode til at være synlige, fortæller gruppeassistent Rikke Bro Klausen:

 

”Vi har nogle voksne, der bare brænder igennem, og så spredes rygtet jo. Vi er synlige og aktive, og det gør noget for, at man opdager, at vi er her. Hver torsdag under corona har vi givet spejderne en opgave – nogle gange virtuelt og nogle gange i deres postkasse. Så deler vi på vores Facebookside, hvad vi har lavet den dag. Når man går rundt i byen, siger folk til os, at de har set os på Facebook, og at det ser fedt ud, det vi laver under corona.”

 

For Allingåbro Gruppe har der altså ikke kun været ærgerlige udfordringer ved coronatiden, men også muligheder for at prøve noget nyt. Og nogle af de nye ting er kommet for at blive, siger Rikke Bro Klausen:

 

”Selvom vi har brugt vores Facebook siden sommer, er der virkelig kommet gang i den under corona. Det fungerer simpelthen så fint. Derudover har de virtuelle møder også fungeret godt for pigerne. Vi har børn, der er delebørn, der kun kommer til hvert andet møde, når de er ved deres mor. De kunne jo godt fremadrettet være med på en videoforbindelse. Så kan de også være med, når de ikke er her. Vi er i hvert faldt blevet meget bevidste om de elektroniske muligheder, der er.”

 

Nye medlemmer

Men der var også en ekstra motivation for at holde fast i møderne. Til det allersidste møde før corona lukkede landet ned, var der mødt tre nye piger op i Spejderhuset i Allingåbro. Og de skulle gerne blive ved med at føle sig velkomne:

 

”Jeg tænkte, at hvis vi ikke holdt liv i det her, ville det være for nemt for pigerne, der ikke havde været her særligt længe, at hoppe fra. Og så er man jo nødt til at gøre noget for, at de ikke smutter,” fortæller Rikke Bro Klausen.

 

I Allingåbro Gruppe er der piger fra mange forskellige skoler, så det er ikke ualmindeligt, at der møder nye spejdere op, der ikke kender mange i gruppen. Én af de tre nye spejdere kendte dog slet ikke nogen, da møderne pludselig skulle ske på en skærm. Men det skulle ikke være en hindring for hende, siger Rikke, så endnu engang trådte en engageret leder til:

 

”Hun havde været med et par gange på videoforbindelse, men det var lidt svært. Det er jo ikke så nemt at være en 5.-klassespige, og så skulle være med på en skærm uden at kende nogen. Så vores nye leder Amanda tog hjem til hende, og de sad i hendes stue og var sammen med til mødet. Og hun har faktisk været med lige siden.”

 

Hygge på en skærm

De virtuelle møder har slet ikke været så ringe endda for gruppen. I begyndelsen af marts måned havde pigerne fra Allingåbro Gruppe gjort sig virkelig umage med at lave stop-motion-videoer. Blandt andet fordi de havde fået at vide, at der ville blive afholdt en vaskeægte filmpremiere i spejderhuset. Men så kom corona og gjorde dét, corona gør bedst – ødelagde de gode planer. Men det skulle ikke sætte en stopper for Allingåbros premiereaften. Så lederne listede sig rundt i pigernes postkasser med godter, og så stod den ellers på virtuel premiere hjemme fra pigernes egne stuer med snacks fra postkassen. Og det var bare det helt rigtige, fortæller Rikke Bro Klausen:

 

”Pigerne savnede at være til spejder, og forældrene efterspurgte det. Men vi voksne savnede det da også! Så vi havde alle et behov for at ses med hinanden virtuelt.”