Korpskontorets blå bog: 9 spørgsmål til kommunikationskonsulenten

20.11.2023
Billedet er taget, da Karoline var gæst i pigespejderpodcasten Frit fra leveren. Find den på Spotify

Som kommunikationskonsulent arbejder Karoline målrettet mod at forstærke fortællingen om, at pigespejdernes verden er både sej og sjov. Hør hendes bedste oplevelse fra pigespejderland, og hvorfor du altid bør have tøjfnuller med på tur.

  • Hvad er din officielle titel på kontoret, og hvad kalder dine kolleger dig i dagligdagen?

– Min officielle titel er kommunikationskonsulent, og mine gode kollegaer kalder mig Karoline … eller bare Karo.

  • Kan du ultrakort fortælle, hvad dine arbejdsopgaver er?

– Det er svært at gøre kort, for de favner ret bredt! Jeg er ansvarlig for vores sociale medier, hjemmeside, nyhedsbrev og vores medlemsudgivelser. Så sparrer jeg også både med frivillige og de andre konsulenter om de fede ting, de har gang i.

  • Hvilken opgave eller projekt arbejder du mest passioneret med i øjeblikket?

– En ny og skarp kommunikationsstrategi for De grønne pigespejdere. Det er et virkelig spændende, men også stort arbejde, som vi meget snart kan fortælle mere om.

  • Del en sjov eller skør ting, du har på dit skrivebord.

– En pose fyldt med fnuller fra en tørretumbler. Vidste du, at det fungerer fantastisk som båloptænding?

  • Hvad er en særligt god oplevelse fra pigespejderland?

– Dengang pigespejderne Alexandra og Sofie, som laver podcasten Frit fra leveren, sagde til mig: “Karoline, du må gerne kalde dig for ægte pigespejder.” Jeg blev simpelthen så glad, og jeg tænker stadig på det på ugentlig basis.

  • Hvad er de vigtigste mål, du arbejder hen imod på kontoret for at gøre en forskel for De grønne pigespejderes medlemmer?

– Helt overordnet er det at forstærke fortællingen om, at det er – og skal være – både sejt og sjovt at være pigespejder. Jeg håber, at kommunikationen kan være med til, at alle pigespejdere får et sprog for, hvorfor og hvordan pigespejder er kompetencegivende, formende, dannende, megasjovt, og at det seriøst er Danmarks stærkeste pigefællesskab.

  • Hvad er din drøm for pigespejdernes for fremtid?

– At vi fortsat vokser som et stærkt fællesskab, hvor piger og kvinder kan udvikle sig, lære og skabe positive forandringer for sig selv og i verden. Men nok også, at spejder bliver et naturligt sted for unge og voksne at bevæge sig hen, både for at opleve fællesskabet, men også fordi de ser sig selv i vores værdier, mission og vision.

 

LÆS OGSÅ:  8 spørgsmål til generalsekretæren

 

  • Hvad er den mest tilfredsstillende del af dit arbejde?

– Jeg ELSKER at samarbejde med frivillige og engagerede pigespejdere om lige præcis det projekt eller den sag, de brænder for. Der er det bare virkelig fedt at sparre med jer og kunne hjælpe med at få jeres arbejde ud og leve. Og nårh ja, så elsker jeg, når der er gode vibes i vores kommentarspor.

  • Hvis du skulle vælge en sang, der repræsenterer dit arbejde, hvad ville den være, og hvorfor?

– Den sang, der bliver ved med at komme tilbage, er ”Who Run the World (GIRLS)”, og jeg tror ikke engang, jeg behøver at uddybe …

  • Hvis du skulle bytte job med en kollega for en dag, hvem skulle det så være, og hvorfor?

– Betina, fordi hun er sådan en, der systematiserer og fikser. Det må være skønt.

Dermed er stafetten givet videre til Betina Juul Nielsen, som svarer på den næste Korpskontorets blå bog.

LÆS OGSÅ: 10 spørgsmål til organisationskonsulenten