Mød den nye kommunikationskonsulent

09.01.2023
Kvinde i rød-hvid prikket kjole der kigger på kameraet

Karoline Mathilde Rasmussen er vores nye kommunikationskonsulent, som starter den 1. februar. Hun kommer fra en stilling som redaktionschef hos Vi Unge, og du kan bruge hende, hvis du har spørgsmål til kommunikation i din spejdergruppe. Vi har interviewet hende, så du kan lære hende lidt bedre at kende.

Hvad glæder du dig mest til i din nye stilling hos De grønne pigespejdere?

Jeg glæder mig allermest til at komme ud og møde nogle virkelig seje piger og kvinder og til at se, hvad der optager jer, og hvordan jeg kan være med til at gøre en forskel for de seje piger og dig som frivillig i korpset.

Jeg glæder mig også til at sætte mig ind i, hvordan De grønne pigespejder fungerer som korps, og være med til at udbrede vores vigtige fokus som for eksempel PigespejderTech, som er et vildt fedt projekt, så også omverdenen kan se, hvor seje vi er.

Hvad ser du er de stærkeste kendetegn for De grønne pigespejdere?

Det er helt klart hvor seriøst, man tager piger og kvinder. At man har set, at der er nogle konkrete udfordringer i forhold til ligestilling og vores forventninger til køn, og man har besluttet sig for at gøre noget ved det. De grønne pigespejdere har identificeret områder, hvor der er plads til forbedring. Det er superfedt og unikt, at det er et pigefællesskab, hvor man er tryg og bliver taget seriøst.

Hvilken kvinde ser du mest op til? Og hvorfor?

Jeg fik engang at vide, at man på et eller andet tidspunkt i sit liv skulle huske at stoppe op og sige tak til dem, der har været vigtige i en ens liv, og her husker jeg særligt min klasselærer og dansklærer Helle. Hun havde evnen til at se hvert elevs potentiale, hvordan hun kunne gøre en stærk og bedre. Hun brugte mere tid på sparring og feedback på tomandshånd, end hun nok egentlig fik løn for, og det gjorde, at jeg fik en gnist til at blive bedre og ikke give op, når det var hårdt. Det var helt sikkert Helle, der gjorde indtryk.

Hvad er en sjov ting, som ikke mange ved om dig?

Jeg har engang været kåret til Aarhus hurtigste pige, da jeg var ti år.

Hvilke sjove og spændende muligheder ser du for De grønne pigespejders kommunikation i fremtiden?

Det, jeg ser af spændende nye kommunikationsmuligheder, er for eksempel podcast. De grønne pigespejdere har allerede et stærkt fællesskab, og podcast kan styrke den community, der er i organisationen og desuden vise det frem til omverdenen. Der er også et kæmpe potentiale i at udvikle en brandidentitet på TikTok. Pigespejdere er både eksperter i pigeliv og udeliv, og det skal vises i ord, billeder og videoer. Omverdenen har brug for at se, hvor seje vi er.

Jeg ser helt vildt meget frem til, at jeg kommer til at tale med dig, som er leder i korpset, og få hørt mere om, hvilke historier der er vigtige for dig og hjælpe dig med at få det gode budskab ud.

Hvad optager dig ellers?

Når jeg ikke arbejder, elsker jeg at bruge min krop og være uden for, for eksempel ved at cykle, vandre og dyrke crossfit. Jeg elsker også at spille the Sims og bage. Jeg bager primært gærdejs boller eller kager.

Karoline starter den 1. februar, og du kan altid fange hende på sin mail, hvis du har spørgsmål, brug for hjælp eller vil hilse på.