Ny arbejdsgruppe om kønsidentitet

21.09.2022

I over 100 år har De grønne pigespejdere været et tilbud for piger og kvinder. Men i dag er der mange måder at være pige og kvinde på.

En ny arbejdsgruppe er begyndt at sætte fokus på køn og identitet i vores korps.

Som et moderne korps følger vi med samfundets dagsordener – og netop derfor har vi kunnet eksistere i over 100 år. I 2022 er der mere forskning og forståelse for, at køn og kønsroller ikke er lige så sort og hvidt, som en traditionel kønsforståelse ellers har budt. Ligesom andre spejderkorps og foreninger, skal vi også forholde os til det.

I arbejdsgruppen hører vi gerne fra dig! Er du forældre eller spejderleder til et barn, der har sat spørgsmålstegn ved sin kønsidentitet? Er du selv spejder og identificerer dig som for eksempel transkønnet pige eller nonbinær?  

Alle inputs er velkomne: Det kan være et interview, mailbeskeder, telefonsamtaler eller noget helt fjerde. Vi tager samtykke i forhold til informationsdeling meget seriøst og er opmærksomme på emnets sensitivitet. Der er altid mulighed for at være anonym. 

Kontakt arbejdsgruppen, som hører under Team PigespejderIdentitet, på pigespejderidentitet@pigespejder.dk, hvis du har fortællinger, en god synsvinkel, spørgsmål eller lyst til at være en del af arbejdet.

Imens arbejdsgruppen er i gang, er det muligt for både ledere og andre pigespejdere at søge mere information hos Sex og Samfund og Foreningen for Støtte til Transkønnede Børn, som tilbyder rådgivning og informationsmateriale.