Online juleafslutning i Præstø: Kagedekoration, kævlekast og kreativitet

17.12.2020

De grønne pigespejdere i Præstø lave i år deres juleafslutning om fra weekendovernatning til en dag med aktiviteter derhjemme og på Zoom. Det viste sig at blive en travl dag med godt humør, kreativitet og julestemning.

Præstø har tradition for at holde en hel weekends juleafslutning for hele enheden, hvor de største kommer allerede fredag og overnatter to nætter, og de lidt yngre kommer lørdag, og til sidst kommer forældrene søndag og spiser æbleskiver. Denne weekendjuleafslutning var dog svær at gennemføre i år. Derfor var der først blevet planlagt en hel udendørs dag fra 11-17 i stedet. Desværre kom hele 4 ud af 7 ledere i karantæne på grund af mistanke om Coronasmitte i dagene op til. Kombinationen af karantæner og at kommunen havde anbefalet aflysning af alt socialt, fik Præstø-gruppen til at rykke deres afslutning til Zoom.

En travl, produktiv og hyggelig dag

Om morgenen lørdag den 5. december cyklede gruppeleder Pia Westergaard rundt til alle spejderpiger, der skulle deltage i Zoom-juleafslutning. Hun skulle nemlig lige nå at aflevere materialer til alle, før dagens aktiviteter ville starte klokken 11.

Da klokken så blev 11 mødtes alle de interesserede fra enheden på Zoom, hvor lederne introducerede dagens aktiviteter. Der var nok at tage fat på. Straks efter var alle pigerne i gang, og i løbet af dagen havde de aftalt at uploade billeder af deres projekter på den interne Facebookgruppe.

Pigerne flettede julehjerter, og sværhedsgraden varierede alt efter alder. De flettede julestjerner, og endda med et par forældre, der ikke kunne holde sig fra også at prøve. De kastede med kævler udendørs, hvor det galt om at finde ud af hvor langt man kunne kaste. Desuden blev pyntet der julekager med glasur – hvilket viste sig at kræve mere kreativitet end planlagt, for åbenbart havde alle pigerne ikke flormelis i køkkenet, så i stedet forsøgte de at lave det selv ved at blende sukker.

Det var heller ikke alle aktiviteter, man skulle udføre på egen hånd. ”Til spillet mus med pebernødder, skulle man bruge en fra familien derhjemme. Men man kunne også lave dem over online med en af de andre”, fortæller gruppeleder Pia Westergaard.

Det er bare et par eksempler på, hvad der blev udrettet og produceret på juleafslutningen. Tilbagemeldingerne lød, at der faktisk var der så mange aktiviteter, at man skulle være i gang hele tiden, for at kunne nå dem alle. Så underholdning og kreativitet var der rigeligt af, selvom det foregik hjemme i stuerne og ikke i spejderhytten.

Til sidst mødtes gruppen over Zoom, talte om oplevelserne i løbet af dagen og ønskede hinanden god jul og på gensyn i januar.