PigespejderTech: Vi er kommet med i Teknologipagten

25.03.2022

De grønne pigespejdere samarbejder nu med Teknologipagten, der er sat i verden for at styrke danskernes interesse for STEM-fagene.

De grønne pigespejdere er blevet en del af Teknologipagten. Det sker i forbindelse med PigespejderTech; vores toårige fokusområde, hvor vi sætter fokus på power, programmering og pigefællesskaber.

Teknologipagtens formål er, at få flere til at få øjnene op for STEM; Science, Technology, Engineering og Mathematics. De vil vække interesse for områderne, styrke kompetencer og få flere til at uddanne sig indenfor STEM. Det gør de blandt andet ved at samle indsatser og projekter på indenfor STEM og sørger for, at der bliver delt erfaringer på tværs af projekter og skabt netværk.

Teknologipagten kommer til at hjælpe os med at kompetanceudvikle og få den relevante viden til PigespejderTech. De giver os et netværk og at parrer os med andre projekter, der ligner vores og har en lignende dagsorden. Vi kan altså lære af de andre projekter, der er med i Teknologipagten og de kan lære af os. Vi kan erfarings- og vidensdele og dermed blive endnu klogere og bedre til at tænke teknologi ind i pigespejderregi.

Når vi nu er med i pagten, betyder det samtidig, at vi forpligter os til at gennemføre konkrete aktiviteter eller projekter, der styrker STEM-kompetencerne i samfundet. Det er netop det, vi gør i forbindelse med vores PigespejderTech-fokus.

Vores visioner med PigespejderTech

Med vores fokus på PigespejderTech de næste to år, forsøger vi at bryde med den stereotype kønsfordeling på teknologiområdet.

Vi vil vække pigers nysgerrighed på programmering, kodning og for teknologi i det hele taget. Vi vil nemlig forløse pigers fulde potentiale – også indenfor teknologiens verden. Det gør vi på ægte pigespejdermaner i et stærkt pigespejderfællesskab med seje rollemodeller, der giver pigerne gåpåmod til at løse nye udfordringer. Udfordringer i form af konkrete spejderaktiviteter, tilpasset pigernes alder.

Find de første PigespejderTech-aktiviteter her.