Tre pigespejdere satte verden i bevægelse i Malaysia

27.08.2019

Denne sommer har tre pigespejdere været en tur i Malaysia for at træne lokale pigespejdere i entrepreneurskab. De tre grønne pigespejdere arbejdede med materialet Social innovation – Iværksætteri giver værdi.

Her kan du læse den personlige beretning fra en af de tre danske pigespejdere, Sofie-Amalie Dissing Sorth.

Vi har brugt 11 dage af vores sommerferie med projektet Social Innovation i Malaysia. Her lavede vi fire træninger i at skabe forandringer i lokalsamfundet. Vi trænede omkring 250 lokale pigespejdere. De blev alle til ambassadører for Social Innovation og de skal efterfølgende videreformidle, hvad de har lært i deres egne spejdernetværk over hele Malaysia.

Der var piger og kvinder i alle aldre til vores sessions i social innovation. Spejdersystemet i Malaysia er skolebaseret, så alle deltagerne var enten, skoleelever, lærerstuderende eller lærere.

Tænk sig! Du kan faktisk komme til eksamen i spejder i Malaysia.

Vi fik set rigtig mange spændende og inspirerende projekter, som vil kunne ændre mange lokales liv i Malaysia. Og det har ikke været små ting, som spejderne er kommet på. Projekterne, som deltagerne fandt på, lød blandt andet på genhusning efter skovbrande, kampagne mod barnebrude og en del projekter omkring miljøet.

Alt i alt har det været superinspirerende at høre alle deres gode idéer samt se pigespejdernes gå-på-mod og engagement.

Ps. Vi blev også interviewet til The Borneo Post, som syntes det var lidt sjovt, at der var nogle danske spejdere der var kommet helt til deres land.