Unge pigespejdere bliver motiveret af fællesskabet i korpset: ”Jeg vil gerne støtte unge kvinder”

06.07.2023

At gøre en forskel for unge kvinder, personlig udvikling og at blive en del af et særligt fællesskab er nogle af de største faktorer, som motiverer unge pigespejdere til at vælge det frivillige spejderliv til. 

Hvad får unge pigespejdere til at blive frivillige på kurser, spejderledere for andre unge piger og vælge pigespejderlivet til i hverdagen? 

I en undersøgelse om unges engagement i De grønne pigespejdere har 115 pigespejdere i aldersgruppen 14-30 år svaret på, hvad der motiverer dem til at vælge korpset til, og hvilke tilbud og aktiviteter de er særligt glade for. 

De unge pigespejdere svarer overordnet, at det især er for at gøre en forskel for unge kvinder og på grund af det særlige ungefællesskab i korpset, de har valgt at være frivillige for De grønne pigespejdere. 

– Jeg valgte at blive frivillig hos De grønne pigespejdere på grund af fællesskabet, og fordi jeg gerne ville støtte unge kvinder, så de kan udvikle mere selvtillid i deres styrker og kompetencer, skriver en af de unge frivillige pigespejdere og fortsætter: 

– Det er et fantastisk fællesskab. 

 

Nye bekendtskaber og at gøre en forskel

At vælge De grønne pigespejdere til på grund af fællesskabet i korpset er hun ikke ene om. I ungeundersøgelsen svarer 78 procent, at de synes, at arrangementer hos De grønne pigespejdere især bliver interessante for dem, når der deltager andre unge. 

Det uddyber en anden af de unge pigespejdere i undersøgelsen: 

Det er altid sjovt at møde andre unge pigespejdere og samarbejde med nye mennesker. Jeg synes, et arrangement er attraktivt, hvis jeg får lov til at gøre en forskel og på samme tid får en masse nye venner og kontakter. Det har jeg især oplevet, når jeg har arbejdet med Girls Act som Young Spokes Girls. 

 

Frivillige pigespejdere vil motivere og inspirere

72 ud af 115 svarer, at de har valgt at blive frivillige for at De grønne pigespejdere for at gøre en forskel for pigerne i deres spejdergruppe. 

– Jeg har valgt at blive pigespejder for at give piger i alle aldre gode oplevelser, samt give dem mod på livet. 

Sådan skriver en af de unge pigespejdere om, hvorfor hun har valgt at engagere sig i korpset, hvilket flere af respondenterne giver udtryk for. 

Unge pigespejdere vælger især at blive frivillige for De grønne pigespejdere for at blive en del af fællesskabet, men også for at give noget af det videre, som de selv har haft glæde af ved spejderlivet tidligere. Det fortæller en anden i undersøgelsen netop om: 

– Jeg vil gerne give pigerne det, mine ledere gav mig, skriver en af de unge pigespejdere. 

Men det er ikke nødvendigvis kun hos De grønne pigespejdere, at pigerne er frivillige. En del af de unge pigespejdere er også frivillige andre steder og i andre sammenhænge som for eksempel for Røde Kors, Red Barnet, Mødrehjælpen eller på festivaler landet over. 

 

Efterspørgsel på arrangementer for unge i korpset

Unge pigespejdere er altså særligt interesserede i arrangementer, hvor andre unge deltager, og hvor fællesskabet i korpset er prioriteret. 58 pct. svarer dog, at de ikke mener, at der er nok tilbud til unge i korpset. 

Unge pigespejdere efterspørger i den forbindelse særligt arrangementer, hvor andre unge deltager, hvor der er mulighed for at blive udfordret, og hvor man kan udvikle sig personligt. 

– Det vigtigste er at være sammen andre spejdere og have det sjovt, samtidig med at jeg bliver udfordret, udvikler mig og føler, at jeg gør en forskel, fortæller en af pigespejderne, der har været med i ungeundersøgelsen. 

Samtidig efterspørger de unge pigespejdere flere arrangementer for unge frivillige på tværs af landets regioner. 

Men et af de tilbud, som unge pigespejdere særligt efterspørger, er flere arrangementer, der er målrettet deres specifikke aldersgruppe. Pigespejderne efterspørger både arrangementer for 14-16-årige, 18-20-årige, 20-25-årige og for de ældre ungeledere omkring de 30. 

– Jeg drømmer om, at der er flere arrangementer for piger i min aldersgruppe, hvor vi kan mødes og har tid til at netværke og være på lige fod med hinanden, skriver en af de unge pigespejdere i undersøgelsen, hvilket blot er en af mange efterspørgsler på aldersbestemte ungearrangementer. 

Bliv en del af nyt ungenetværk

Her i korpset er vi i gang med at udvikle et nyt ungenetværk for unge pigespejdere. Netværkets formål er at engagere unge i korpset gennem fede, udviklende og udfordrende aktiviteter og at sikre, at der er et sted, unge medlemmer kan mødes og have et fællesskab.

Rammerne for ungenetværket? De skal skabes af unge pigespejdere selv. Hvis du synes, det lyder spændende, og som noget, du gerne vil være en del af, kan du læse mere om De grønne pigespejderes nye ungenetværk her.

Vanløsepuljen

Brænder du inde med en fed ide til et nyt projekt, et aktivitetsforløb eller et spændende samarbejde lokalt? Så husk, at du kan søge Vanløsepuljen. Du kan finde rammerne for puljen og ansøgningsskema lige her.

Tak til Vanløse gruppe for den generøse donation.

Om undersøgelsen

Ungeundersøgelsen er baseret på 115 besvarelser fra unge pigespejdere fra alle dele af landet. Undersøgelsen er en spørgeskemaundersøgelse, hvor respondenterne har haft mulighed for at tilføje fritekstsvar til spørgsmålene i undersøgelsen. Respondenterne befinder sig i aldersgruppen 14-30 år. Undersøgelsen blev foretaget af De grønne pigespejdere.