Nyt samtalehæfte til ledere: Bliv klædt på til at forstå og snakke om kønsidentitet

29.11.2023

De grønne pigespejdere har mere end 100 år på bagen, og i løbet af den tid har mange ting i samfundet ændret sig. En af dem er, at samfundet er begyndt at se mere nuanceret på køn, og det gør vi selvfølgelig også. Arbejdsgruppen Køn i korpset er nu ude med et nyt samtalehæfte, der skal klæde ledere på til at støtte unge transkønnede og nonbinære pigespejdere i korpset.

De grønne pigespejdere har eksisteret i mere end 100 år, og siden da har mange ting ændret sig. Som samfund ser vi mere nuanceret på køn og kønsidentitet, og det gør vi selvfølgelig også. Vores medlemmer afspejles af menneskerne i vores samfund.

Den frivillige arbejdsgruppe Køn i korpset, der er under Team Pigespejderaktivitet, har nu udarbejdet et nyt samtalehæfte, som skal ruste ledere i korpset til at støtte, snakke med og forstå nonbinære og transkønnede pigespejdere.

Hæftet bygger på princippet om, at det bedste, vi kan gøre, er at tale om tingene. Vi skal turde prøve, turde sige forkert og turde tage de svære snakke, fordi det er præcis dét mod som gør os til et af Danmarks stærkeste pigefællesskaber.

Find samtalehæftet her.

Frit fællesskab

Som en børne- og ungeorganisation skal vi fortsætte med at være et relevant, stærkt og frit fællesskab, hvor der er plads til alle. Og i takt med at det nuancerede syn på køn bliver mere og mere normaliseret, kommer kønsidentiteten også til at fylde mere i blandt os. Vi har allerede transkønnede og nonbinære medlemmer i vores korps, og derfor er det vigtigt for os at kunne snakke om kønsidentitet og forestillingen om køn.

Du kan læse mere om baggrunden for arbejdsgruppen og fokusset her.