Navn: Mathilde Trinskjær

Alder: 22 år

Uddannelse og stilling: Sabbatår (Statskundskab KU, sommerstart 2024)

Gruppe: Gladsaxe

Aktuelle poster

  • Co-ansvarlig for gruppens spejdersamarbejde kommunalt og internationalt
    (Dansk Delegationsleder sommerlejr 2023, Dansk Delegationsleder YLC 2024 i England, InterBUS medlem)
  • Pigespejder Podcast.
  • Generelt arbejde i form af administration, sparring, planlægning og andre varierende opgaver for Gladsaxe Gruppe.

Opstillet af: 15 medlemmer over 15 år.

Hvilket aftryk vil du gerne sætte på korpset?

– Med forståelse som kerneprincip vil jeg gå ind i hovedbestyrelsen med fokus på synlighed og kontakt mellem alle organer i vores korps. Jeg ønsker at bringe fokus på samarbejde og vidensdeling mellem generationer, landsdele og fagligheder. Vigtigst af alt vil jeg kæmpe for udviklingen og understøttelsen af et bæredygtigt pigespejderkorps, så vi langt ud i fremtiden kan gøre en forskel for piger og kvinder.

Hvilke to mærkesager er vigtigst for dig?

Demokrati og bæredygtig ledelse.
– Siden jeg blev grøn pigespejder som 5-årig, har jeg mærket, hvad principperne “learning by doing” og “vi vil stå sammen og gøre vores bedste” kan sætte i bevægelse; både for individet, men også for fællesskabet. Den ydmyge, men samtidig modige tilgang er De grønne pigespejderes kerne. Jeg brænder for at sikre disse principper i hovedbestyrelsens arbejde. Hele pigespejderland er i min optik hovedbestyrelsens vigtigste ressource. Med samarbejde kan vi gå til enhver konflikt, opgave og mulighed med selvtillid og uden frygt for at fejle.

Korpset ift. verden – før, nu & fremover
– I over 100 år har vi udviklet os og været omstillingsparate uden at miste vores kerne. Mit fokus vil være at lære fra og bruge vores tidligere erfaringer og at lytte til de pigespejdere, der former vores korps, og som vil gøre det i fremtiden. Med alle om bordet kan vi finde den helt rigtige retning.

Hvilke styrker kan du bidrage med i hovedbestyrelsen?

– Min empati, selvom det kan lyde lidt banalt. Parret med min faglige kapacitet går jeg til ting med grundighed og logik uden at misse mennesket. Det mener jeg er en central kvalitet i hovedbestyrelsens arbejde – især hvor korpset er lige nu. Vi skal finde et meningsfuldt samarbejde mellem vores kristne grundlag og vores traditioner og den komplekse, digitaliserede verden, der omgiver os. Vi skal samle alle ambitionerne, ressourcerne og ideerne i vores fællesskab, så vi kan sætte verden i bevægelse og indfri vores ambitioner. Det er min drøm.

Hvis du nu skulle skrive din egen formålsparagraf, hvordan skulle den så lyde?

– Korpsets formål er at understøtte og repræsentere alle piger og kvinder hos De grønne pigespejdere. Vi skal bygge bro og gøre vores bedste for at forme en sjovere, varmere og mere bæredygtig verden for os selv og vores næste.

Spejder-CV og kvalifikationer

  • Interbus bestyrelse (2019-nu): her har jeg haft fingrene på alt fra økonomi, konceptualisering af lejre/weekender/ture og planlægning af arrangementer for spejdere fra hele Gladsaxe kommune.
  • Dansk Delegationsleder PAGGS 2023. Her har jeg haft ansvar for en delegation på over 100 spejdere, samt stået for kommunikation med andre spejdere fra bl.a. Holland, England og Polen.
  • PAGGS 2023: Udover ovennævnte har jeg ved denne lejr, med ca. 400 spejdere, siddet i styregruppe, været aktivitetskoordinator, samt arbejdet “diplomatisk” både på mindre og større skala.
  • Gladsaxe gruppe: Generelt arbejde i form af eks. administration, gruppeteam, sparring, planlægning og andre varierende opgaver.