Når pigerne kommer til spejder, er det helt afgørende, at du har et velforberedt program klar med aktiviteter af høj kvalitet.

Her finder du et opstartsprogram til fire spejdermøder målrettet 6-9-årige piger. Programmet består af både klassiske og anderledes spejderaktiviteter, som giver pigerne en smagsprøve på spejderlivet. Aktiviteterne er tilrettelagt, så de både fungerer godt med få og mange deltagere. Herudover er der lagt vægt på, at pigerne lærer hinanden at kende og bliver udfordret. Hvert møde har sit eget tema, så pigerne kan starte løbende uden at føle de går glip af noget.

Gruppens første aktiviteter

Hent som samlet pakke:

Hent beskrivelser til de fire mødegange

6 gode vaner når I holder spejdermøde

  1. Hils på alle børn og forældre, når de kommer til mødet, så de føler sig velkomne.
  2. Det kan være rart at starte mødet med, at alle står i en cirkel, mens du fortæller, hvad I skal lave på mødet i dag. Lav f.eks. en navneleg, så alle lærer hinanden at kende.
  3. Det er sjovt at lege. Når du leger med pigerne, får de rørt sig og de lærer hinanden at kende. Find gode lege i pigespejdernes aktivitetsdatabase https://pigespejder.dk/aktiviteter/sog-aktivitet/.
  4. Snack til pigerne, fx frugt eller knækbrød. Hvis I fx holder spiremøde kl. 17-18.30, har børnene brug for et skud energi for at kunne holde sig kørende.
  5. Slut mødet af med en sang og fortæl hvad der skal ske næste gang.
  6. Hav kaffe på kanden til forældre og sæt gerne en leder af til at snakke med forældrene før eller efter mødet. Fortæl forældrene hvad I laver til spejder og hvordan det styrker lige netop deres datter. Forældrene bestemmer, hvilke aktiviteter deres børn går til og så er de vigtige ambassadører for spejdergruppen.