Find gode billeder

Skal du bruge et billede eller en illustration til en invitation, plakat, bevis, pressemeddelelse eller andet? Så skal du være opmærksom på ikke at overtræde billedrettighederne. Det betyder, at man ikke bare kan tage billeder fra nettet, da der ofte er en ophavsret på disse, selvom det ikke altid er synligt. Derfor får du her en guide til hvilke billeder, du skal undgå, og hvor du kan finde billeder på lovlig vis. For der er heldigvis mange flotte billeder, du gerne må bruge.

Undgå at bruge billeder fra googlesøgninger

Uanset om du skal kommunikere internt til din gruppe eller I skal sende en tekst til lokalavisen, så find ALDRIG et billede ved at søge dig frem på nettet med fx Google. Hvis du gør dette, kan du nemlig komme i problemer, fordi der som regel er ophavsrettigheder på billeder, der ligger på nettet. Dette gælder uanset om det er et billede, en tegning eller en illustration. Hvis du bruger et billede uden at være opmærksom på rettighederne, kan det i værste fald føre til en retssag.

Brug en gratis fotodatabase

Du kan kvit og frit bruge billederne du finder i de følgende to gratis fotodatabaser, og du behøver ikke engang at kreditere:

På de to fotodatabaser kan du finde billeder og illustrationer af nærmest alt, hvad du kan forestille dig. Når du søger dig frem, skal du blot være opmærksom på, at du kun kan søge på engelsk på unsplash.com. På pixabay.com/da/ kan du søge på både dansk og engelsk.

Hent vores egne pressebilleder til fri brug

Hvis du skal bruge et pigespejderbillede kan du finde et i vores eget album her. De bliver løbende skiftet lidt ud, så der altid er nogle gode, du kan bruge:

Hent de fine tegninger med Gnisterne

zip Gnisterne enkeltvis Download
zip Gnisterne på store billeder 1 Download
zip Gnisterne på store billeder 2 Download