Når du skal fortælle lokalområdet om den nye spejdergruppe, så er det vigtigt at have et fast mødested. Derfor anbefaler vi, at du finder et mødested som noget af det første, fordi:

  • Forældre og børn får øjnene op for, at I eksisterer og bliver nysgerrige på, hvad I mon laver.
  • Når man skal tiltrække børn til gruppen, så skal de vide hvor de skal gå hen de første gange.

Men når det er sagt, så kan du fint lave gode og sjove spejderaktiviteter i parken eller i skoven, så længe forældre og børn ved, hvor de skal møde op.

Hvis I allerede er konstitueret som forening med bestyrelse og vedtægter så er kommunen forpligtet til at give jer lokaler og støtte til drift. Det kan du læse mere om i Folkeoplysningsloven. Du kan også blive klogere på netop din kommunes folkeoplysningspolitik ved at søge på folkeoplysningspolitik på nettet.

Vigtigt at tænke over når du leder efter et passende mødested

  • Hvilke faciliteter har gruppen behov for? For eksempel toiletfaciliteter, opbevaringsplads til grej, te-køkken.
  • Udendørsfaciliteter; De grønne pigespejdere er udenfor hver gang vi er sammen, så adgang til grønne udearealer vil skabe gode forhold til at kunne lave sjove og spændende spejderaktiviteter i naturen.

Synlighed

Hvordan skal forældre og børn finde frem til jer? Har I et banner ude ved vejen? Har I et flag i flagstangen? Skilt på muren? Eller noget helt fjerde? På pigespejder.dk finder du pigespejder-genstande, som gruppen kan låne. Se listen over materialer til låns.