Flere veje til at finde nye ledere

Når du læser dette, kan du være mange steder i processen for at starte en ny pigespejdergruppe. Måske er du kun dig lige nu og skal i gang med at finde andre voksne, der ligesom dig brænder for at tilbyde pigespejder til en flok piger. Måske er I allerede en lille gruppe af ledere, som kan se, at der begynder at være plads til og brug for flere hænder. Uanset om din situation er det ene eller andet, så er det materialet via linket nedenfor, der kan hjælpe dig i gang med en rekrutteringsproces.

Læs Rekruttering af nye ledere (åbner pdf)

Motivation og roller

Når gruppen er ny, bruger I garanteret også meget tid på at tale om, hvordan i skal organisere jer i ledergruppen, nu og i fremtiden.  Og derfor kan I skele til det nedenstående link, hvor der er en øvelse om at identificere forskellige frivilligroller i gruppen og hvordan I får italesat de forskellige roller og finder frem til eventuelt roller I skal have udfyldt af andre end dem er I er.

Øvelse om motivation og roller (åbner pdf)

www.pigespejder.dk tiltrækker også nysgerrige voksne

På pigespejder.dk kan man som nysgerrig også skrive sig op i en kontaktformular og så bliver man kontaktet af en konsulent fra Korpskontoret, som forbinder den interesserede voksne til den nærmeste gruppe. Så sørg endelig for at informere Korpskontoret om, at I arbejder på at finde nye voksne til jeres nyopstartede gruppe, så kan det være at I får en opringning med en ny forbindelse til en kommende frivillig hos jer.

Onboarding – hvordan får du nye voksne godt med ombord i gruppen

Det er vigtigt at byde nye ordentligt velkommen i gruppen fra første møde. Begrebet onboarding kommer egentligt fra erhvervslivet, hvor virksomheden skal byde en ny medarbejder ordentligt velkommen og sørge for at vedkommende bliver sat godt ind i arbejdsopgaver og i de bløde værdier, som arbejdsmiljøet og traditioner.

På samme vis skal en ny frivillig bydes velkommen i gruppen og det kan du læse mere om i afsnittet om ‘Onboarding’

Find din næste frivillige på frivilligjob.dk

Flere grupper har haft succes med at rekruttere ledere via frivilligjob.dk, som er en platform, hvor frivillige foreninger kan søge efter frivillige.

Frivilligjob.dk er et godt supplement til den mere relations bårne rekruttering, hvor I inviterer folk fra jeres netværk til at være med i spejdergruppen.

Nedenfor finder du 5 skabeloner til sjove jobopslag, der kan inspirere eller bruges direkte på frivilligjob.dk. Det eneste du skal gøre er at tilføje konkrete oplysninger om jeres gruppe, fx mødedag og kontaktoplysninger.

Skabelon til jobopslag frivilligjob.dk

Fem skabeloner til jobopslag

word Skabelon jobopslag frivilligjob.dk Download